تجربه تاریخی و بویژه روند کنونی بسیاری از جوامع نشان داده است که مطالبات سیاسی- اجتماعی گروههای زیادی از مردم در موارد متعددی‘ به خصوص در کشورهایی که فاقد ساز و کارهای لازم هستند‘ از مجرای آشوبها و شورشهای داخلی‘ اعلام ومحقق می گردد. از سوی دیگر‘ دولتها نیز چه به منظور حفظ نظم و اعاده امنیت و چه برای تداوم و استمرار حاکمیت خویش ناگزیر بوده اند که در موجهه با چنین رخدادهاییع به اقداماتی دست یازند که اغلب خشونت بار و یا ناقض بنیادی حقوقی انسانها تلقی می شوند. موضوع این مقاله در واقع بررسی حد وحدود اختیارات و تعهدات دولتها در رویارویی با چنین وضعیتهای از منظر حقوق بین الملل است.
ممتاز, دکتر جمشید, & کوهی, حسین شریفی طراز. (1378). حداقل قواعد بشر دوستا نة قابل اجرا در آشوبها و شورشهای داخلی. مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 45(0), -.
MLA
دکتر جمشید ممتاز; حسین شریفی طراز کوهی. "حداقل قواعد بشر دوستا نة قابل اجرا در آشوبها و شورشهای داخلی", مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 45, 0, 1378, -.
HARVARD
ممتاز, دکتر جمشید, کوهی, حسین شریفی طراز. (1378). 'حداقل قواعد بشر دوستا نة قابل اجرا در آشوبها و شورشهای داخلی', مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 45(0), pp. -.
VANCOUVER
ممتاز, دکتر جمشید, کوهی, حسین شریفی طراز. حداقل قواعد بشر دوستا نة قابل اجرا در آشوبها و شورشهای داخلی. مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 1378; 45(0): -.