شکل جغرافیایی خلیج فارس و منطقه هرمز‘ بر تحدید حدود بستر دریا در منطقه تأثیر می گذارد. مسائل مربوط به رژیم های منطقه به نفت بستگی دارد‘ زیرا همه کشورهای ساحلی‘ تولید کننده و صادر کننده نفت هستند. قراردادها بر مفهوم فلات قاره به عمق 200 متر که بموجب ماده 1 کنوانسیون 1958 ژنو‘ راجع به فلات قاره مقرر گردیده است‘ مبتنی هستند . در نتیجه قراردادهای تحدید حدود میان ایران و کشورهای عرب و یک تصمیم (رای) داوری (به استثنای دو منطقه واقع در منتهی الیه شرقی و غربی) فلات های قاره در سراسر طول خود‘ بوسیله یک خط منصف پیچاپیچ تقسیم می شوند. در بعضی مواقع به علل خاصی که جنبه جغرافیایی و ژئومرفولوژی دارند. خط منصف انحناء پیدا میکند. مواضع متخالفی که از سوی کشورهای هم مرز د رتنگه هرمز و دیگر کشورهای دهانه خلیج اتخاذ شده است زائیده تناقض میان اعمال حقوق عرفی و ماده 16 بند 4- از کنوانسیون 1958 ژنو و اعمال مواد 34 و 37 و مواد بعدی کنوانسیون 1982 حقوق دریاها می باشد.
حسین, عبدالرحیم ذاکر و لینزا, یومبو تو . (1371). تحدید حدود فلات قاره در خلیج فارس و حق عبور از تنگه هرمز. مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 28(0), -.
MLA
حسین, عبدالرحیم ذاکر , و لینزا, یومبو تو . "تحدید حدود فلات قاره در خلیج فارس و حق عبور از تنگه هرمز", مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 28, 0, 1371, -.
HARVARD
حسین, عبدالرحیم ذاکر, لینزا, یومبو تو. (1371). 'تحدید حدود فلات قاره در خلیج فارس و حق عبور از تنگه هرمز', مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 28(0), pp. -.
CHICAGO
عبدالرحیم ذاکر حسین و یومبو تو لینزا, "تحدید حدود فلات قاره در خلیج فارس و حق عبور از تنگه هرمز," مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 28 0 (1371): -,
VANCOUVER
حسین, عبدالرحیم ذاکر, لینزا, یومبو تو. تحدید حدود فلات قاره در خلیج فارس و حق عبور از تنگه هرمز. مجله دانشکده حقوق و علوم سیاسی, 1371; 28(0): -.